arrow_drop_up arrow_drop_down

Dierenasiel Kampala

Kampala, Oeganda

Over dit project

Dit het enige dierenasiel in Oeganda voor gezelschapsdieren. De shelter is het tijdelijke huis voor meer dan 200 honden, katten, kittens en puppies waarbij gestreefd wordt om voor alle dieren, jong en oud, zo snel mogelijk een thuis te vinden.

 

Naast de dagelijkse verzorging van de dieren in het asiel, worden ook dagelijks dieren gered op straat, geeft het asiel onderwijs op het gebied van dierenwelzijn, verstrekt vaccinaties bijvoorbeeld tegen rabiës, ontworming van de dieren en heeft het asiel een eigen dierenkliniek voor operaties, castraties en sterilisaties.  

 

Zowel het asiel als de dierenkliniek zijn volledig afhankelijk van de goedheid van particulieren en bedrijven middels donaties en (financiële) bijdragen. Daarnaast doen zij een beroep op de inwoners van Kampala om puppies en kittens een tijdelijk huis te bieden totdat ze oud en sterk genoeg zijn om geadopteerd te worden. 

Al twee keer was ik de gelukkige die vrijwillig mocht helpen in het asiel.

Kittens flessen en verzorgen, met ze spelen, met de oudere katten spelen, puppy's verzorgen, knuffelen met de grote honden, en voor beiden geldt: met veel geduld hun vertrouwen te krijgen. De mensen die in het asiel werken zijn geweldig, zo lief en zo hartelijk, iedereen wordt met open armen ontvangen. Ze zijn zo blij met elke extra handen die zich aanbieden, want er is zoveel werk te doen. Alle dieren moeten ook gevoerd worden, het is een heel proces om dat allemaal klaar te maken. Natuurlijk moeten ook alle verblijven schoon gemaakt worden.  Het is enorm dankbaar om een helpende hand te bieden in de enige dierenasiel in heel Oeganda. Het was zeer leerzaam, maar bovenal de liefde van de mensen en dieren is hartverwarmend.

Bianca, vrijwilligerswerk Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

  Als vrijwilliger bij het asiel word je onderdeel van het team en help je mee met de volgende activiteiten en taken; 
  • Verzorgen van de dieren zoals eten en drinken geven
  • Medicijnen geven
  • De dieren wassen, borstelen en nagels knippen
  • Het socialiseren van de dieren door met ze te spelen en te wandelen
  • Het schoonhouden van de diverse verblijven en van het terrein
  • En je kunt regelmatig mee op reddingsacties.

   

  Je kunt ook stage lopen bij het asiel. Zowel als dierenverzorger in opleiding of als dierenarts in opleiding. Als dieren-verzorgende verricht je alle bovenstaande taken maar wordt er van jou meer kennis, ervaring en verantwoordelijkheid verwacht. Als dierenarts in opleiding ondersteun je de dierenarts bij het checken van binnengebrachte dieren, wondverzorging en de diverse operaties.

   

  Ben je naast dierengek ook heel handig met bijvoorbeeld social media of financiële administratie? Dan kun je het meehelpen in het team ook combineren met een dag per week op het kantoor van de shelter om bijvoorbeeld te ondersteunen bij de administratie, fondsen-wervingsacties of het bijhouden van de diverse sociale media kanalen. 

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Een dierengek pur sang!
 • Je bent niet bang om vies te worden
 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kunt zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en je bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 •  

Goed om te weten over dit project

 • Je kunt bij het asiel fulltime aan de slag maar in overleg is parttime ook mogelijk
 • Het project ligt op ruim 30 minuten met de brommer-taxi van jouw accommodatie
 • Dit project is door S-BB erkend als geschikte MBO stageplaats voor de opleidingen Dieren

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                  
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies