arrow_drop_up arrow_drop_down

Child Health Centre

Lilongwe - Malawi

Over dit project

Malawi heeft ruim 18 miljoen inwoners en toch zijn er maar 3 faciliteiten gericht op de geestelijke gezondheidszorg. Gelukkig bestaat het Mental Health Project


Deze instelling richt zich op de psychische en psychiatrische zorg in Malawi. Het Mental Health Project heeft projecten in zowel Mzuzu als Lilongwe. Onze samenwerking betreft het (voorlopig) ziekenhuis in Lilongwe.


Een van de afdelingen van het Mental Health Project is het kinder-ontwikkelingscentrum. Het centrum voor kinderontwikkeling biedt medische zorg, revalidatie, onderwijs en ondersteunende diensten aan kinderen met verschillende speciale behoeften zoals kinderen met een vorm van autisme, Down syndroom, een waterhoofd of cerebrale kinderverlamming. Door het volgen van dit programma kunnen zij hun optimale niveau van functioneren bereiken en behouden. Voor ieder individueel kind wordt een behandelplan gemaakt. Denk hierbij aan fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psychologische begeleiding, maar ook verpleegkundige zorg. Daarnaast krijgen de ouders van het kind begeleiding door een maatschappelijk werker. Samen werk je aan het zo zelfstandig mogelijk maken van de kinderen.


Lijkt het jou fantastisch om samen met het kind, de ouders en andere zorgverleners een zo hoog mogelijk niveau van functioneren na te streven? Ben jij gedreven, goed met kinderen en geduldig? Dan is dit project echt iets voor jou!

Zij zoeken zowel studenten als professionals op het gebied van fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, psychologie, psychiatrie, maar ook verpleegkundigen met een achtergrond in dit vakgebied of algemeen verpleegkundigen.

De coördinator was er op elk moment dat je haar nodig had! Ze heeft me ontzettend op mijn gemak gesteld, al vanaf het moment dat ze me op kwam halen op het vliegveld! De vrouwen op het project zijn de liefste die ik ooit ontmoet heb, de kids zijn super lief en de sfeer is heerlijk. Voornamelijk de interactie met de kids was super leuk! Bedankt voor deze top ervaring! Ik zal dit mijn hele leven meenemen, en kijk nu al uit naar mijn vakantie in juni: ik kom terug naar Malawi!

 

.
Petra van Donselaar, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

  Activiteiten bij dit project:
  • Werken met kinderen met een verstandelijke en / of lichamelijke beperking
  • Goede begeleiding van ouders en kinderen
  • Samen met andere zorgverleners een behandelplan opstellen
  • Verzorgen van fysio- en/of ergotherapie behandelingen
  • Aan de slag op je vakgebied als logopedist
  • Meer kennis op doen over de geestelijke gezondheidszorg
  • Jouw kennis en kunde delen met andere zorgverleners

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar oud
 • Een (afgeronde) opleiding in de fysiotherapie, logopedie, (kinder)psychiatrie, (kinder) psychologie, (psychiatrische) verpleegkunde
 • Affiniteit met kinderen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed en hebt basiskennis over de meest voorkomende medische / verpleegkundige termen
 • Je kunt zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent bereid te leren
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken.

Goed om te weten over dit project

 • Je verblijft in het Doingoood vrijwilligershuis
 • De minimale verblijfsduur op dit project is 6 weken, maar de voorkeur is 3 maanden of langer vanwege de inwerkperiode
 • Het project ligt op ongeveer een uur met het openbaar vervoer vanaf het Doingoood vrijwilligershuis

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

 • Je slaapt in een van de slaapkamers op de tweede verdieping. De slaapkamers zijn simpel, maar knus en er zijn bedden, beddengoed, klamboes en een woonkamer. Tevens is er een grote veranda waar je heerlijk kunt zitten en een fantastisch uitzicht hebt over het gebied.
 • De toilet en douche zijn in de tuin en zij vrij basic.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies