arrow_drop_up arrow_drop_down

Oeganda 'big 5' safari

3-daagse safari Murchison falls national park

Het Murchison Falls National Park ligt op ongeveer 5 uur rijden vanaf de Oegandese hoofdstad Kampala. Alleen de rit er naartoe is al een geweldige belevenis! Onderweg stoppen we bij het neushoorn reservaat, waarbij je onder leiding van een ranger een wandel safari gaat maken om de neushoorns van dichtbij te observeren. Wat zijn die beesten gróót!


De naam zegt het al: in Murchison Falls vind je een waterval. En wat voor één! Een spectaculaire hoeveelheid water perst zich door een smalle gleuf in de rotsen en kolkt met een ontzagwekkend lawaai naar beneden. Je hoort het water al ver voordat je de waterval zelf ziet, wanneer je tijdens je bootsafari langzaam de voet van de waterval nadert.


Terwijl je nog aan het genieten bent van de olifanten die op de kant aan het grazen zijn en de nijlpaarden die een heerlijk bad nemen in de Nijl, hoor je het water al in de verte naar beneden storten. Vanwege de kracht van het water kan de boot niet erg dichtbij de voet van de waterval komen. Daarom stap je halverwege uit en wandel je omhoog, zodat je de waterval ook van bovenaf kunt bewonderen.

In het park maak je verder een game drive waarbij je op zoek gaat naar olifanten, zebra’s, antilopen, wrattenzwijnen, leeuwen, buffels en verschillende vogelsoorten. Houd je camera bij de hand, want je wilt al dat moois zeker vastleggen als herinnering!

Activiteiten tijdens deze safari

  • Rhino tracking met een ranger om neushoorns van dichtbij te spotten
  • Bootsafari over de Nijl tot de voet van de watervallen
  • Hike naar top van de watervallen
  • Game drive om wild te spotten

De exacte volgorde van het programma hangt af van de beschikbaarheid van permits en accommodatie.

Over deze safari

Deze safari kost $435 per persoon, bij een minimale deelname van 4 mensen. Bij minder dan 4 deelnemers geldt mogelijk een toeslag, hiervoor informeren we jou vooraf en dan kan je nog besluiten om het niet te doen. We plannen deze safari meestal van vrijdag tot en met zondag. Het is geen probleem dat je hiervoor een dag niet op je project bent.


Inclusief:

alle bovengenoemde activiteiten, park fee, entrees, permits, accommodatie, vervoer, gids

Exclusief:

maaltijden, drankjes, optionele activiteiten en persoonlijke uitgaven, 15 euro afhandelingskosten

Goed om te weten over deze safari

  • Voor deze safari vragen wij je om je op te geven voordat je naar Oeganda vertrekt.
  • Doingoood stelt groepjes samen van vrijwilligers en stagiaires die ook mee willen op deze safari en boekt alle permits en accommodaties dan in één keer voor de gehele groep. Omdat zowel permits als accommodatie beperkt beschikbaar zijn, willen we dit graag tijdig regelen.
  • Mogelijk gaan er ook niet-Doingoood deelnemers mee op deze safari
  • Wanneer je je niet vooraf hebt opgegeven voor deze safari, maar in Oeganda alsnog besluit dat je graag mee wilt, dan bedragen de afhandelingskosten € 30 euro. Helaas kunnen we je in dat geval niet garanderen dat je ook echt mee kan, dit hangt af van de beschikbaarheid van de permits en de accommodaties. 
Wij maken gebruik van cookies