arrow_drop_up arrow_drop_down

7-daagse rondreis Oeganda

Ontdek 'the pearl of Africa'

Deze 7-daagse safari start en eindigt in Kampala en neemt je mee op neushoorn trekking, dan naar Murchison falls national Park waar je een bootsafari maakt over de Nijl en naar de top van de watervallen wandelt. In Kibale forest ga je op zoek naar chimpanzees. Het hoogtepunt van deze reis is Bwindi Impenetrable forest, waar je op gorilla trekking gaat in het dichte regenwoud, op zoek naar deze met uitsterven bedreigde woudreuzen.


Je kan deze safari uiteraard ook doen zonder gorilla trekking. Dat scheelt behoorlijk in de kosten. Het is wel zo dat de berggorilla’s alleen nog in Oeganda en Rwanda (en daar is het een heel stuk duurder) te zien zijn en het is een ontzettend spectaculaire, ‘once in a lifetime’ ervaring om ze in het regenwoud te zien.

Ja, ik wil op rondreis Oeganda!

Dag 1: vertrek in de vroege ochtend vanuit Kampala naar Murchison Falls National park. Het Murchison Falls National Park ligt op ongeveer 5 uur rijden vanaf de Oegandese hoofdstad Kampala. Alleen de rit er naartoe is al een geweldige belevenis! Onderweg stoppen we bij het neushoorn reservaat, waarbij je onder leiding van een ranger een wandel safari gaat maken om de neushoorns van dichtbij te observeren. Wat zijn die beesten gróót! Je slaapt in een safari tent (met echte bedden!) bij een comfortabele lodge in het park, op basis van volpension (alle maaltijden)


Dag 2: in de ochtend maak je een game drive, op zoek naar wilde dieren. Je gaat op zoek naar olifanten, zebra’s, antilopen, wrattenzwijnen, leeuwen, buffels en verschillende vogelsoorten. Houd je camera bij de hand, want je wilt al dat moois zeker vastleggen als herinnering! In de middag maak je een boot safari. Terwijl je nog aan het genieten bent van de olifanten die op de kant aan het grazen zijn en de nijlpaarden die een heerlijk bad nemen in de Nijl, hoor je het water al in de verte naar beneden storten. Vanwege de kracht van het water kan de boot niet erg dichtbij de voet van de waterval komen. Daarom stap je halverwege uit en wandel je omhoog, zodat je de waterval ook van bovenaf kunt bewonderen. Je slaapt weer in dezelfde accommodatie als de dag ervoor, op basis van volpension. 


Dag 3: Je vervolgt deze rondreis naar Kibale Forest, één van de mooiste regenwouden in Afrika, waar de chimpansees in het wild leven. Het park bevindt zich tussen Lake Albert en Lake Eward in. Behalve chimpansees vind je in Kibale park ook zwart-witte colobusaapjes, roodstaartaapjes en olijfbavianen. Uiteraard is de 'hoofd attractie' de chimpansees. Accommodatie in een 2-persoonskamer bij het park, op basis van volpension.


Dag 4: Vandaag begin je de dag met een chimpansee trekking in Kibale Forest. Je zal verbaasd zijn over de hoeveelheid geluid die de chimps maken! Ze gillen en schreeuwen en stampen op de bomen. Een heel bijzondere ervaring! In de middag maak je een boottocht op het Kazinga kanaal. Vanuit de boot zie je nijlpaarden badderen in het water, krokodillen liggen te zonnen aan de waterkant, buffels staan rustig te grazen in het gras en je kan ook veel vogelsoorten bewonderen. Je slaapt in een 2-persoons banda (huisje) op basis van volpension.


Dag 5: Je gaat weer op weg en je bestemming is het adembenemende Bwindi Impenetrable Forest (vertaald: het ondoordringbare woud). Bwindi is één van de 2 laatst overgebleven plekken waar de berggorilla nog in het wild leeft. Deze bijzondere woudreuzen zijn met uitsterven bedreigt en hun aantal is in de afgelopen decennia in hoog tempo afgenomen.


Dag 6: Vandaag is het de grote dag! Je gaat op gorilla trekking! Een gorilla trekking is veruit één van de meest bijzondere dingen om mee te maken. Met je ranger ga je door het dichte regenwoud op zoek naar waar de groep zich op dat moment bevindt. Per dag is er een strikt aantal bezoekers toegestaan en er mogen maximaal 6-8 mensen mee met 1 gids op zoek naar 1 gorilla familie. Vooraf weet je nooit waar ze zijn. Het kan zijn dat je 2-3 uur moet lopen om ze te vinden, maar soms ook sneller. Het is een bijzondere tocht, waarvoor je in een goede basis conditie moet zijn wantje loopt echt door het woud en er zijn behoorlijk steile stukken bij. Gelukkig kun je lokale 'dragers' inhuren (wat voor hen weer inkomen betekent) die je tas dragen en je bij moeilijke stukken helpen met lopen zodat je niet uitglijdt. Hieronder vind je een video met een voorproefje van een gorilla trekking. Je slaapt in een 2-persoons cottage (huisje) op basis van volpension.


Dag 7: Na een heerlijke nacht vol prachtige dromen van de afgelopen week, keer je na het ontbijt terug naar Kampala., waar je aan het einde van de middag aankomt. 


Gorilla trekking

Hier vind je alvast een voorproefje van wat je zou kunnen zien tijdens een gorilla trekking. 

Activiteiten tijdens deze safari

  • Rhino tracking met een ranger om neushoorns van dichtbij te spotten
  • Bootsafari over de Nijl tot de voet van de watervallen
  • Hike naar top van de watervallen
  • Game drive om wild te spotten
  • Chimpansee tracking met een ranger, op zoek naar wilde chimps
  • Boot safari op Kazinga kanaal
  • Gorilla trekking met ranger, op zoek naar de berg gorilla's

Over deze safari

Deze safari kost bij een minimale deelname van:

2 personen: $ 2729

4 personen: $ 2249

6 personen: $ 2149


Inclusief: alle omschreven activiteiten, entrees, permits (incl. gorilla permit), accommodaties en maaltijden.

Exclusief: drankjes, persoonlijke uitgaven, fooien, optionele activiteiten, GGTO garantiefonds bijdrage, vliegtickets, verzekeringen, vaccinaties, visa. 

Goed om te weten: om gorilla's te mogen zien, heb je een 'gorilla permit' nodig. Dit is alleen de toestemming om met een ranger het regenwoud in te gaan, daar zit verder niets bij. Deze gorilla permit kost tot 30 juni 2020 $ 600 p.p. en vanaf 1 juli 2020 wordt dat $ 700 p.p. Bovenstaande prijzen zijn geldig tot 30 juni 2019. De dollar koers wordt op de dag van fakturatie omgerekend naar euro's. 

Wij maken gebruik van cookies